Mød Gavnø Slots Baronesse Helle Reedtz-Thott
Kom med Baronesse Helle Reedtz-Thott rundt på et af Danmarks smukkeste slotte og hør hendes historie.
Hvordan inspireres en Michelin-hædret kok på Sydsjælland & Møn? Mød køkkenchef Jonas Mikkelsen fra Hotel Frederiksminde og få svaret.
Når Jonas Mikkelsen går ud af havelågen om morgenen for at tage på arbejde, kunne han være hvem som helst. Sorte jeans, hvide sneakers, jakke, laptop-taske i hånden.
Men turen på arbejde er anderledes end de fleste andres. Der er vel ca. 150 meters spadseretur til køkkenet på Hotel Frederiksminde fra Jonas’ hoveddør.
På vejen derhen har Jonas på den ene side Præstø bugt, med det store vue og lange flade vand, havnen og stranden - og på den anden side de smukke, klassiske og moderniserede byhuse, der ligger side om side i det brostensbelagte bycentrum. Idyllen, roen og naturen helt tæt på.
Music by: http://chriszabriskie.com/
De lokale morgenbadere og hundeluftere hilser venligt når de møder ham – de ved godt hvem Jonas Mikkelsen er. Jonas, der er i spidsen for resten af teamet på Hotel Frederiksminde, er om noget blevet symbolet på den udvikling og den forandring, som det klassiske hotel har gennemgået de seneste små 10 år. Fra foreningsdrevet lokalt hotel – til eksklusivt, Michelin hædret, gastronomisk højdepunkt.
Foto:VisitSydsjælland-Møn
Præstø er en lille havneby og gammel købstad i Sydsjælland med 4500 indbyggere. Placeret imellem Faxe Bugt og Møn som en lille skjult perle langs den bugtede kystlinje. En by med en gågade, rigelige indkøbsmuligheder, en vuggende lystbådehavn med maritimt småerhverv, lokal roklub og ombyggede pakhuse på molen.
Foto:VisitSydsjælland-Møn
Men Præstø er også en by, der forvandler sig. I takt med forårets lysere dage begynder gæsterne at gøre deres indtog. De kommer kørende og sejlende fra nær og fjern og puster endnu mere liv i både havn, gader og stræder, der henover sommerperioden summer af musik, mad og ude liv – og så altså en Michelin restaurant på spidsen af bugten, som kronen på værket.
Jonas' vej til Præstø var tilfældig. Efter forskellige jobs som kokkeelev nåede Jonas kun at have tre måneder som køkkenchef i København før end restauranten var tvunget til at lukke. Jonas blev anbefalet at køre en tur sydpå til Præstø og faldt pladask for stedet og ikke mindst muligheden for at skabe sit eget univers i køkkenet. En kæmpe udfordring, bevares, men en kæmpe mulighed.
Foto:VisitSydsjælland-Møn
I dag er Jonas en af de lokale. 150 meter nede ad vejen fra Hotel Frederiksminde bor Jonas nu med sin hustru og sine to små børn i et smukt istandsat byhus. Herfra leves livet med langsomme morgener, badeture lige udenfor døren, ture i skoven og selvfølgelig rigeligt med eksperimenter i køkkenet derhjemme. Jonas Mikkelsen kan ikke lade være.